Yüksek Mahkeme Amerikalıları katletmeyi kolaylaştırdı

Editöre: Geçtiğimiz hafta sonu Austin, Texas'taki Central Texas Gun Works'ü aradım ve bir çalışanla konuştum. Bana 15 Haziran'dan itibaren hisse senedi satın almanın yeniden yasal hale geldiğini bildirdi. (“Yüksek Mahkeme, artan hisse senetlerine ilişkin sağduyuyu göz ardı etme yolundan çıktı,” Görüş, 14 Haziran)

Bu işletmenin sahibi, ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun (ATF) ucuz stokların satışını yasaklama konusunda çok ileri gittiğini söyleyerek, bu “aksesuarların” yeniden yasal hale getirilmesi için dava açtı. Ve Yüksek Mahkeme, 6-3 kararıyla federal düzenlemeyi iptal ederek bunu kabul etti.

Çalışan bana mağazanın stoklarında bu yarı otomatik tüfek donanımlarının bulunmadığını söylese de, internetten 350 dolara bir tane satın alabileceğimi söyledim.

Evet! Sadece 350 $ karşılığında herkes dakikada 400-800 mermi atma olanağı sunan bir eklenti satın alabilir. Milletimizin tam da ihtiyacı olan şey bu: Katliam yapmanın daha kolay bir yolu.

Yargıç Samuel A. Alito Jr., Yüksek Mahkeme'nin mutabakat görüşünde, artan hisse senetlerini yasaklamanın ATF'nin değil Kongre'nin sorumluluğunda olduğunu yazdı. Dolayısıyla, çocukların bir numaralı katilinin silahlı şiddet olduğu bu ülkede, çocukların Kongre'nin harekete geçmesini beklemesi gerekecek. Ne yanlış gidebilir?

Elizabeth Osborne, Santa Barbara

..

Editöre: Köşe yazıları ve başyazılar, kararlarının politik sonuçlarına dayanarak sıklıkla Yüksek Mahkeme ile alay ediyor veya onu övüyor. Ancak mahkemenin görevi politika (ve hatta uygulama) açısından “en iyi olanı” yapmak değildir. Kongrenin görevi budur.

Mahkemenin görevi, bir yasanın veya idari işlemin ABD Anayasasının çeşitli hükümleriyle tutarlı olup olmadığını belirlemektir.

Bu davada mahkeme, amaç hisse senetlerini yasaklamaksa Kongre'nin böyle bir yasağı belirtecek şekilde yasayı değiştirmesi gerektiğine karar verdi. Ve bu karar doğrudur.

Eğer hükümetin bir organı üzerinde kamuoyu baskısı olacaksa, daha iyi politikalar yürürlüğe koymak Kongre'nin elinde olmalıdır, neyin en iyi olduğuna karar verecek olan mahkeme değil.

Peter Marston, Glendale

..

Editöre: Yakın zamanda Avrupa'nın birçok ülkesine yaptığım iki haftalık bir geziden döndüm ve tanıştığım birçok insanla konuştuğum konu, Amerika'da neden bu kadar çok silahlı ölüm olduğuydu.

Bunun tek bir cevabı var: Amerikan yargı sistemi, 1791 yılında Anayasa'ya eklenen 2. Değişiklik'te dile getirilen ihtiyaçların bugünkü ihtiyaçlarımızla hiçbir benzerlik taşımadığını kabul etmeyi reddetmiştir.

Köle ayaklanmalarından ya da yabancı orduların istilasından korkmuyoruz ve daimi bir ordumuz var. Bugün korkmamız gereken tek şey başkası tarafından vurulmaktır.

Chuck Heinz, Batı Tepeleri

..

Editöre: Bir beyzbol takımının dokuz oyuncusundan altısı bir oyunda isabet alır. Sadece bu bilgiyle kimin isabet aldığını bilmemizin hiçbir yolu yok.

Yüksek Mahkeme her durumda 6-3 kararı verir. Davayla ilgili hiçbir şey bilmeden kimin altı kişiden oluştuğunu, kimin üç kişi arasında olduğunu hemen biliyoruz.

O yüzden sakın bana yargıçların siyasi amaçlarla hareket etmediğini söylemeyin.

Larry Macedo, Batı Tepeleri