Yüksek Mahkeme'nin Trump dokunulmazlığı davasına ilişkin kararı Amerika'yı sonsuza dek değiştiriyor

Editöre: İngiltere'nin kralları ve kraliçeleri seçilmediği için, ülkenin vatandaşları bu liderlerin eylemleri üzerinde çok az kontrole sahipti. Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kurucuları, monarşi hükümet sisteminin vatandaşlara ulusal kararlara yeterli girdi sağlamadığına karar verdiler.

Artık her şey değişti. Yüksek Mahkeme başkana kral benzeri yetkiler verdi. Nixon'ın David Frost ile yaptığı röportajda söylediği gibi: “Başkan bunu yaptığında… bu, yasadışı olmadığı anlamına gelir.”

Yüksek Mahkeme'ye göre, “resmi” eylemler kovuşturmaya tabi değildir. Peki resmi eylemler nelerdir ve bunların ne olduğuna kim karar verecek? Chevron kararı ve şimdi de bu kararla, Yüksek Mahkeme kendisini bu ulusun hükümdarı ilan etti ve yasama organını geçersiz kılmak için neredeyse tüm gücü kendisine verdi. ABD artık bildiğimiz şekliyle demokrasinin sonuna doğru gidiyor.

Harry Schwarz, Agoura Tepeleri

..

Editöre: Uzun yıllardır hiçbir Amerika Birleşik Devletleri düşmanının bu ülkeyi fethedemeyeceği, sadece içeriden yok edilebileceği varsayılmıştır. Bu varsayım artık yürürlüktedir çünkü bu ülkenin Yüksek Mahkemesi, Donald Trump'a bu ulusa karşı işlediği suçlardan dolayı dokunulmazlık vererek Amerika'yı yok etmiştir. “Resmi eylemler” dışlayıcı ifadesinde sundukları bahane boştur çünkü “resmi” olan eylemleri listelemediler ve bunu sıradan bir suçlunun takdirine bıraktılar.

Bu karar Amerikalılar için sürpriz olmamalı. Roberts mahkemesi hayduttur ve 2010'dan beri öyledir. Sadece bu ülkeye şimdi daha hızlı bir oranda zarar veriyor.

Glenn Shockley, Winnetka

..

Editöre: 20'li yaşlarımda genç bir seçmenim ve Amerikan demokrasisi için hiç bu kadar korkmamıştım. 2024 başkanlık seçimi katıldığım sadece ikinci seçim olacak ve bunun son seçim olabileceğinden korkuyorum. Siyasi kuruluşumuzun niyetleri hakkında bir zamanlar sahip olduğum saf iyimserlik, açıkça yozlaşmış bir Yüksek Mahkeme ve Cumhuriyetçilerin atadığı ideologlar karşısında yerle bir oldu.

Benim jenerasyonum, haklarımızın ve korumalarımızın önyargıyla ortadan kaldırılmasını izlemek zorunda kaldı. Şimdi, yargımızın Anayasa'nın ideallerine değil, kendi ideallerinin anayasasına bağlı olduğu açıkça ortaya çıktı. Tüm nesillerden Amerikalıların bu adaletsiz davranışı olduğu gibi görmelerini umutsuzca umuyorum: hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de yurtdışında demokrasi için ölümcül bir tehdit. Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti önümüzdeki Ocak ayında iktidara gelirse, Büyük Deneyimiz büyük bir başarısızlık olacak.

Sam Dulys, Los Angeles

..

Editöre: Yüksek Mahkeme'nin Bağımsızlık Günü arifesinde bize kralları geri vermesi ne kadar da düşünceli bir davranış.

Kurt Weldon, Winnetka

..

Editöre: Baş Yargıç John Roberts, “Başkan, resmi olmayan eylemleri için hiçbir dokunulmazlığa sahip değildir ve başkanın yaptığı her şey resmi değildir. Başkan, kanunun üstünde değildir” diye yazdı. Bir isyanı kışkırtmak ve meşru bir seçimi bozmak için komplo kurmak, Amerika Birleşik Devletleri başkanının resmi bir eylemi midir? Anayasa kapsamındaki sorumluluklarının bir parçası mıdır? Yargıç Sonia Sotomayor, muhalefetinde, “Anayasamız eski bir başkanı suç ve vatana ihanet eylemlerinden korumadığı için muhalefet ediyorum” diye yazdı.

Ancak mahkeme Donald Trump tarafından işlenen vatana ihanet ve suç eylemlerini tanımayı başaramadığından, Washington, DC Bölge Mahkemesi'ne resmi eylemin ne olduğunu tanımlaması emredildi. Trump'a karşı vatana ihanet, Casusluk Yasası'nın ihlali ve kışkırtıcı komplo davası açılabilir. Ayrıca, New York'taki 34 ağır suç mahkumiyeti için 11 Temmuz'daki ceza tarihi, Yargıç Juan Merchan'ın bu ayki Cumhuriyetçi adaylık kongresinden önce Trump'a dört yıl hapis cezası vermesi için iyi bir gün olurdu.

Craig Simmons, Kuzey sırtı